Kalverhouderij en melkveebedrijf familie Aarnink

Over Kalverhouderij en melkveebedrijf familie Aarnink

Lid geworden in december 2018

Ons familiebedrijf is in 1998 gekocht van een stoppende boer. Wij  (Vincent en Mireille Aarnink)  zijn in 1998 begonnen met melkkoeien en in 2012 is er een rosékalvertak bijgekomen. We boeren met heel veel plezier samen met onze kinderen Robbin en Lian.

We hebben ongeveer 100 melkkoeien die in een ligboxenstal worden gemolken door twee melkrobots. De stal is voorzien van koematrassen, mestrobot, ventilator en een heerlijke koeborstel. Het jongvee blijft op ons bedrijf totdat ze geen melk meer krijgen, dan gaan ze naar een jongveeopfokbedrijf. Ze komen terug voordat ze hun eerste kalf krijgen. De melkveekalfjes zitten de eerste 20 dagen in een verrijdbare eenlingbox en daarna gaan ze in een groepshok op stro met een drinkautomaat waar ze drie keer per dag zelf hun melk op kunnen halen.

We hebben ongeveer 540 rosékalveren in een gesloten bedrijf. Dat wil zeggen dat de kalfjes van de melkveehouder tussen de 14 en 30 dagen oud bij ons komen en zowel de opfok- als de afmestperiode op ons bedrijf blijven. De kalveren gaan naar de slacht als ze 8 maanden zijn dus het worden jong rosékalveren genoemd. In onze opfok werken we met drinkautomaten waar de kalveren in grote groepen lopen en zelf drie keer per dag hun melk op kunnen halen en we hebben bij alle kalveren (zowel de opfok- als de afmeststallen) groene vlag (zachte rubberen kappen) op de roosters. Ook voldoen we met onze kalvertak aan het beterleven 1 ster keurmerk.

Wij hebben ons aangesloten bij Salland Boert en Eet Bewust omdat wij burgers graag laten zien waar hun eten vandaan komt en om de verbinding te maken tussen burger en boer.

Bijzonderheden

Melkvee- en kalverbedrijf Aarnink
Raalterweg 30
7433 RA Schalkhaar

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur