Kalverhouderij en akkerbouwbedrijf Mts Flierman

Over Kalverhouderij en akkerbouwbedrijf Mts Flierman

Lid geworden in december 2018

De boerderij de “De Zwijnenberg” word al sinds 1928 beheerd door de familie Flierman. Sinds 2016 wonen Bastiaan en Henrike met hun 2 kinderen op de boerderij. De maatschap bestaat uit Johan & Herma Flierman en Bastiaan Flierman.

We hebben circa 85 Ha landbouwgrond in gebruik. Hier telen we diverse gewassen op zoals:
Aardappelen (voor zetmeel en voor consumptie), Suikerbieten (voor de suikerklontjes in de koffie), Lelies en gladiolen (voor de bollenteelt), 1e jaarsplantuitjes (dit is plantgoed voor consumptie uien), Maïs (voer voor onze eigen kalveren en buur koeien).

Door dit ruime bouwplan zijn we gespreid over het jaar lekker druk met z’n allen. Het meeste werk voor alle teelten doen we zelf hiervoor hebben we een heel aantal machines.

Ook hebben we een kalverhouderij (rozé vlees). De 90 kalveren komen bij ons op het bedrijf als ze zo’n 12 weken oud zijn. Deze kalveren drinken geen melk meer ze krijgen bij ons 2x per dag maïs en brok water kunnen ze de hele dag door drinken. Als ze 8 maand oud zijn worden ze geslacht.

Door mee te doen aan Salland Eet En Boert Bewust willen we laten zien hoe het er op onze boerderij aan toe gaat. Hierdoor zouden we graag willen dat “het gat” tussen boeren en burgers niet groter wordt.

Bijzonderheden

Mts Flierman
Raalterweg 47a
7431 PA Diepenveen

Facebook Mts. Flierman

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur