Melkveebedrijf Grotentraast

Over Melkveebedrijf Grotentraast

Lid geworden in oktober 2019

Wij zijn de familie Grotentraast en hebben een melkveebedrijf met 90 melkkoeien en 45 stuks jongvee. Ons bedrijf is extensief, dat betekent dat al het ruwvoer voor onze koeien van eigen land komt en alle mest van de koeien op ons eigen land gebruikt wordt.

Al 100 jaar zitten wij als familie Grotentraast op de Voorhorst en zijn inmiddels de 3e generatie die het bedrijf draaiende weten te houden. Wij hebben 2 kinderen, Willem & Anna die  af en toe meehelpen.

Wij vinden het erg belangrijk om op het gebied van natuur, milieu en dierenwelzijn te blijven ontwikkelen. We willen ons graag inzetten om de afstand tussen boer en burger kleiner te maken.

Naast het werk op de boerderij ontvangen wij MBO-leerlingen en geven hen praktijklessen over melken met een melkrobot. Rianne is naast het werk op de boerderij 3 dagen in dienst bij de Gezondheidsdienst voor Dieren, hierdoor kan zij praktijkervaringen verwerken en overbrengen.

In 2009 hebben wij een nieuwe ligboxenstal gebouwd die onder andere voorzien is van ventilatoren, roosterberegening, koe borstels, mestrobot en 2 melkrobots.

Kom gerust langs!

Bijzonderheden

Melkveebedrijf Grotentraast
Voorhorsterweg 6
8111 RE Heeten

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit