Welkom op de website van Salland

Vleesveebedrijf Groote Wolthaar

Wij zijn Han en Henriëtte Groote Wolthaar uit Raalte.
Vanaf 1987 zijn we gestart met het fokken van Blonde d’Aquitaines. Dit is een frans koeienras met vlees van de hoogste kwaliteit.

Ons bedrijf bestaat uit koeien met kalveren, jongvee en vleesstieren. Van april tot en met november lopen onze koeien, samen met hun kalveren en de fokstier in de wei en hebben ze de mogelijkheid om naar binnen te gaan. In de overige maanden lopen ze vrij rond in de strostal en geven wij ze de ruimte om natuurlijk te kunnen leven en af te kalveren.

Omdat ons vee vrij rondloopt op stro, het juiste voer krijgt en verblijft in een open stal, is de boerderij gecertificeerd met het keurmerk van 2 sterren van de dierenbescherming.

De vleesstieren komen met een leeftijd van 8 maanden naar ons bedrijf. In de diervriendelijke hokken met vers stro en voldoende bewegingsvrijheid, groeien onze stieren krachtig en gezond op tot een leeftijd van 24 maanden. Daarna worden ze op het juiste moment overgebracht naar ‘Bief Select‘.

We zijn deelnemer van Salland Boert en Eet Bewust omdat we u willen laten zien, hoe bewust wij met de dieren en de natuur omgaan.  SBeEB draagt bij aan het promoten van de agrarische sector op een verantwoorde manier.

Vleesveebedrijf Groote Wolthaar

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

 • Maatschappij

  Familie Groote Wolthaar ontvangt regelmatig mensen op het bedrijf, d.m.v. open dagen, maar ook bijvoorbeeld door het openstellen van het erf voor de Sallandse Wandelvierdaagse. Via het privé facebook account wordt de omgeving geinformeerd over het wel en wee op het bedrijf.

 • Langs de kuilplaat bevindt zich een afvoerput voor perssappen om erfaspoeling tegen te gaan.

 • Het bedrijf beschikt over zonnepanelen, echter leveren deze niet helemaal voldoende op om zelfvoorzienend te zijn.

 • Het bedrijf heeft het 2-sterren Beter Leven keurmerk van de dierbescherming toegewezen gekregen. Het vee beschikt over meer dan 7 m² zachte ligruimte per koe en de stal is voorzien van een geisoleerd dak, wat zorgt voor een aangenaam stalklimaat. Ook is er een koeborstel aanwezig.

 • Het medicijngebruik op het vleesveebedrijf van fam. Groote Wolthaar is minimaal.
  Dekstier wordt aangekocht, evenals stiertjes voor afmesten. Deze komen bij 1
  dezelfde boer vandaan uit Salland.

 • Stalmest wordt afgevoerd naar een natuurgebied in Drenthe.

 • Han en Henriette hebben veel aandacht voor de natuur. Dit uit zicht onder andere door het bewust laten staan van struiken voor de vogels, plassen in de weilanden en het plaatsen van nestkasten voor de kerk- en steenuilen. Het vee kan in de periode april t/m november buiten grazen en het erf ziet er verzorgd uit.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners