Vleesveebedrijf Groote Wolthaar

Over Vleesveebedrijf Groote Wolthaar

Lid geworden in maart 2019

Wij zijn Han en Henriëtte Groote Wolthaar uit Raalte.
Vanaf 1987 zijn we gestart met het fokken van Blonde d’Aquitaines. Dit is een frans koeienras met vlees van de hoogste kwaliteit.

Ons bedrijf bestaat uit koeien met kalveren, jongvee en vleesstieren. Van april tot en met november lopen onze koeien, samen met hun kalveren en de fokstier in de wei en hebben ze de mogelijkheid om naar binnen te gaan. In de overige maanden lopen ze vrij rond in de strostal en geven wij ze de ruimte om natuurlijk te kunnen leven en af te kalveren.

Omdat ons vee vrij rondloopt op stro, het juiste voer krijgt en verblijft in een open stal, is de boerderij gecertificeerd met het keurmerk van 2 sterren van de dierenbescherming.

De vleesstieren komen met een leeftijd van 8 maanden naar ons bedrijf. In de diervriendelijke hokken met vers stro en voldoende bewegingsvrijheid, groeien onze stieren krachtig en gezond op tot een leeftijd van 24 maanden. Daarna worden ze op het juiste moment overgebracht naar ‘Bief Select‘.

We zijn deelnemer van Salland Boert en Eet Bewust omdat we u willen laten zien, hoe bewust wij met de dieren en de natuur omgaan.  SBeEB draagt bij aan het promoten van de agrarische sector op een verantwoorde manier.

Bijzonderheden

Vleesveebedrijf van de Koopman
Familie Groote Wolthaar
Hagweg 32
8102 SL Raalte
Tel. 06-39762118
grootewolthaar@outlook.com

Wij laten u graag zien hoe ons vleesvee gehouden wordt, met aandacht voor diergezondheid, welzijn en milieu. Wij leiden u graag rond op onze boerderij. U kunt ons bellen of mailen voor een afspraak.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit