Welkom op de website van Salland

Geiten- en melkveebedrijf familie Haarman

Wij zijn Rene en Jorien Haarman en hebben een melkveebedrijf in Heeten met 65 melkkoeien en 1600 melkgeiten. Samen met Opa Haarman, onze 4 kinderen en de werknemers is de zorg rondom de dieren op onze boerderij onze dagelijkse passie!

Voor de geiten hebben we in 2016 een nieuwe stal gebouwd en in 2017 werd hierin ook een nieuwe 128 stands geitencarrousel melkstal gebouwd. Op een andere stal liggen 258 zonnepanelen. Hiermee wordt ca 1/3 deel van de benodigde stroom op het bedrijf opgewekt.

Graag laten we zien hoe onze dieren leven en hoe wij voor ze zorgen. Daar zijn we elke dag heel bewust mee bezig. Daarom sluiten we ons ook aan bij Salland Boert en Eet Bewust. Omdat wij een duidelijk en eerlijk beeld van de boerderij van groot belang vinden.

Geiten- en melkveebedrijf familie Haarman

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    We vinden het heel belangrijk dat de maatschappij bekend wordt en vertrouwd raakt met de wijze waarop voedsel wordt geproduceerd. Dat begint al met het bewustmaken van kinderen. Als gecertificeerde educatieboerderij ontvangen we schoolklassen, die we deze lessen willen leren.

  • We hebben bewust geïnvesteerd in een nieuwe geitenstal, die voldoet aan de eisen van de Maatlat Duurzame Veehouderij. Deze stal is zo ingericht, dat schadelijke stoffen in de lucht nauwelijks in het milieu terechtkomen.

  • In de geitenstal hebben we overal energiezuinige LED verlichting. Deze verbruiken veel minder energie. De daken van de stal liggen vol zonnepanelen, waarmee we onze eigen energie opwekken.

  • Het welzijn van de geiten vormt de drijfveer van ons bedrijf. Gezonde, blije dieren zorgen voor een blije boer. De geiten produceren melk waar wij onze boterham mee verdienen. En die melk produceren ze als goed in hun vel zitten!

  • Dieren wil je gezond houden, daarom zijn we heel alert op hun gezondheid, om vroegtijdige problemen op te sporen. Er is regelmatig contact met de veearts om preventief de gezondheid te monitoren. Constant optimaliseren we de leefomstandigheden van de dieren, zodat ze zich comfortabel voelen.

  • Als boer leven we samen met de natuur, en zoeken we steeds naar een balans tussen natuur en bedrijf. Zo dekken we onze kuilen met voer af met zand, waar we bloemenmengsels inzaaien. Het staat mooi en trekt veel insecten aan. In het bos bij ons bedrijf is een pad voor mountainbikers, waar wij in het onderhoud aan meehelpen.

  • Op onze boerderij, het woonhuis, ligt een rieten kap die onlangs voorzien is van nieuw riet. Dit riet komt uit de buurt en wordt bewust niet uit het buitenland gehaald. De rieten kap moet iedere 30 jaar vervangen worden, en is een flinke investering. Maar het staat mooi en iedereen geniet ervan. Onze boerderij is een sieraad voor de omgeving!

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners