Welkom op de website van Salland

Fruitbedrijf van Vilsteren

Op ons bedrijf telen wij vol passie verschillende soorten zomerfruit, appels en peren, die wij rechtstreeks vanuit onze boerderijwinkel verkopen. Naast onze eigen producten verkopen wij ook verschillende (streek)producten, onder andere boerenzuivel, boerenijs, eieren, kaas, groenten en fruit.

Onze bezoekers kunnen gebruik maken van onze prachtige speeltuin, op onze picknickbanken geniet u heerlijk van een boerenijsje, smoothie, sapje of koffie. Vanuit de speeltuin kijkt u rechtstreeks in onze boomgaard, een prachtig gezicht! En op ons terras ziet u beelden van onze nest(kasten) op ons bedrijf: een kerkuil, torenvalk, ooievaar, boerenzwaluwen en bijen. Verder leveren wij ook prachtige kerstpakketten en bedrijfsfruit.
Voor actualiteiten volg ons via Facebook. Nieuwsgierig geworden? Kom langs en beleef!!

Fruitbedrijf van Vilsteren

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    Fruitbedrijf van Vilsteren scoort 2 sterren op het onderdeel Maatschappij. Zo is er een uitgebreide winkel waar al hun producten verkocht worden. Het bedrijf is tijdens de openingstijden van de winkel te bekijken voor bezoekers vanuit de grote speeltuin. Evert en Irma doen mee aan de Voedselcoöperatie Broekland en zijn actief op facebook met hun eigen pagina.

  • Het bedrijf scoort 2 sterren op het onderdeel Milieu. Met een fertigatiesysteem wordt de mestgift en watergift exact afgestemd op de behoefte, zodat deze het meest optimaal is met minimale verliezen. Naast voedingsstoffen wordt er ook organische stof in de bodem gebracht. Dit is goed voor het bodemleven zoals wormen.

  • Om Energie te besparen wordt er gebruik gemaakt van frequentieregelaars. De frequentieregelaars zijn voor de fertigatie unit. Zo hoeft de pomp niet altijd op volle kracht te draaien.
    Alle installaties op het bedrijf zijn freonvrij. Freon is een gas welke schadelijk is voor de ozonlaag.

  • Dat Evert en Irma om welzijn van dieren en Natuur geven zie je aan de meerdere bijenkasten en aan een uilenkast die zij hebben geplaatst. Ook een torenvalkpaartje nestelt jaarlijks in een nestkast op het bedrijf en voor ooievaars hebben ze een speciale grote paal met nest daarop geplaatst.

  • Het bedrijf van Irma en Evert scoort 2 sterren op het onderdeel Beeldkwaliteit. De voorraadkisten staan opgestapeld in de loods en het erf ziet er netjes opgeruimd uit. De verlichting van de reclameborden gaan ’s nachts uit door middel van een tijdschakelklok en voorkomt daardoor onnodige lichtvervuiling.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners