Biologisch varkensbedrijf Neimeijer

Over Biologisch varkensbedrijf Neimeijer

Lid geworden in november 2018

Biologische varkens houden betekent voor ons, Jeroen en Nieske Neimeijer uit Heino, het natuurlijke gedrag van de dieren centraal zetten. Wij zijn blij met de keuze die we in 2012 gemaakt hebben om de varkens bewegingsvrijheid en ruimte te geven. Het dagelijks werk wordt uitgevoerd door Nieske met onze medewerkster Danielle. Geen boer dus, maar een boerin.
Regelmatig hebben wij stagiaires over de vloer, meestal jonge meiden die geen kennis of ervaring in de sector hebben. Iets wat echt bij ons past. We zijn enthousiast om hen te laten zien en ervaren wat de biologische varkenshouderij is en natuurlijk het leven op een boerderij.
Stap voor stap ontwikkelen we ons bedrijf verder. Meer en meer zijn we bezig met de varkens op een zo natuurlijk gezonde manier groot te brengen, zodat we een kwalitatief goed stuk vlees produceren met een verhaal dat klopt en transparant is. Achter op deel hebben we een verwerkingsruimte gemaakt, waar we onze eigen varkens uitbenen, versnijden en verpakken tot varkensvleesproducten te verkopen aan consumenten. Van karbonade tot schnitzel, van beenham tot gedroogde worst. Puur en zonder toevoegingen.
Een volgende stap is het herinrichten van ons erf met aangrenzende weides, zodat we nog meer de verbinding kunnen leggen tussen natuur, mens en dier. Dit doen we doormiddel van het aanplanten van bomen en hagen die allen een meerwaarde hebben voor de voeding van varkens en de biodiversiteit. Dat maakt het verhaal en onze manier van varkens houden compleet.

Bijzonderheden

Biologisch Varkensbedrijf Neimeijer
Nieske en Jeroen Neimeijer
Bosweg 4
8141 PZ Heino

Website Varkensbedrijf Neimeijer

Facebook Varkensbedrijf Neimeijer

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur