Biologisch melkveebedrijf Valk-van Dam

Over Biologisch melkveebedrijf Valk-van Dam

Lid geworden in november 2018

Wij, Erik en Rianne Valk, hebben in Broekland een biologisch melkveebedrijf met zo’n 90 koeien en 40 stuks jongvee. We zien ons zelf als voedselproducent van melk en vlees en proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van de elementen die de natuur ons te bieden heeft.

Onze melkkoeien lopen vanaf het vroege voorjaar buiten om gras, klaver en andere kruiden te eten. Dit zorgt ook voor een natuurlijke bemesting van de bodem. Ons jongvee graast van het voorjaar tot en met het najaar in het natuurgebied van Staatsbosbeheer in de uiterwaarden van de rivier de IJssel bij Wijhe.

Percelen met gras die niet beweid worden maaien we, om te verwerken tot kuilvoer en hooi voor de wintermaanden als het vee op stal staat. Ook in de stal kunnen de koeien optimaal liggen in een bed van stro en de looppaden worden automatisch schoongehouden door een robot. Onze zonnepanelen zorgen voor de elektriciteit.

De melk van onze koeien gaat naar zuivelcoöperatie FrieslandCampina en wordt daar verwerkt tot allerlei biologische zuivelproducten. Maar u kunt bij ons ook verse rauwe melk kopen.

Bijzonderheden

Biologisch melkveebedrijf Valk – van Dam
Erik en Rianne Valk
Horstweg 21
8107 AA Broekland
0570-530979

Facebook Melkveebedrijf Valk – van Dam

Erik en Rianne verzorgen graag een rondleiding op hun boerderij, waarbij u uiteraard ook hun verse melk kunt proeven! U bent van harte welkom!

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur