Biologisch melkgeitenbedrijf Reimert

Over Biologisch melkgeitenbedrijf Reimert

Lid geworden in november 2018

Op dit biologische melkgeitenbedrijf in Mariënheem wonen wij, Gerard, Ans en Lisa samen met onze andere kinderen. Wij melken 1400 melkgeiten, 2 keer per dag. Hiernaast hebben wij 350 lammeren voor de opfok. Zij vormen de nieuwe generatie melkgeiten.

In de zomertijden lopen onze melkgeiten en lammeren buiten. We hebben speeltoestellen in de weide voor de lammeren, daar spelen ze graag op en ze zijn dus ook veel buiten te zien! De melkgeiten kun je ook om de boerderij zien lopen. Elke 5 weken krijgen zij een schoon perceel om mogelijk wormbesmetting te voorkomen.

Wij hebben 85 ha land in gebruik. Hierdoor zijn wij zelfvoorzienend. Al het land dat wij in gebruik hebben, eigen en middels samenwerking, ligt rond 8 km van ons bedrijf. De geiten krijgen als rantsoen gras, snijmais en brok gevoerd.

De mest die de geiten produceren wordt voor een deel op ons land gebracht. Het andere deel wordt door biologische akkerbouwers gebruikt. Hier komt biologische varkensdrijfmest uit de regio voor terug. Daardoor kunnen wij in het teelt seizoen samen met witte en rode klaver voldoende gewasopbrengst krijgen.

Wij vinden het belangrijk om burgers te betrekken bij onze bedrijfsvoering door ze te laten zien wat er op ons bedrijf gebeurd. Dit doen wij o.a. door het bijhouden van een Facebook pagina. Achter op één van de stallen is het Panorama Salland geschilderd die je vrij kunt bezichtigen. Ook loopt het wandelpad van het ommetje van Mariënheem achter over ons weiland en door ons bos, genaamd het Snappertspad. Sinds mei 2018 hebben wij een boerderijautomaat ‘De Koele Kast’ op ons bedrijf staan hier kan een ieder mekkerend lekkere kaas en streekproducten kopen.

Wij zijn een erkend leerbedrijf hierdoor hebben wij stagiaires over de vloer. Tevens ontvangen wij wel eens geïnteresseerden aan wie wij met plezier een rondleiding geven. Wij zijn trots op ons bedrijf en de gehele agrarische sector!

Bijzonderheden

Biologisch melkgeitenbedrijf familie Reimert
Wissinkweg 33
8106 PG Mariënheem

Facebook Biologisch melkgeitenbedrijf Reimert
Facebook De Koele Kast

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur