Welkom op de website van Salland

Asperge- en melkveebedrijf De Boerkamp, familie Nieuwenhuis

Onder de rook van de stad Deventer, aan de rand van het dorp Diepenveen vindt u Melkvee en Aspergeboerderij “De Boerkamp”.
Sinds 1600 wordt er op “De Boerkamp” geboerd, van vroeger uit een gemengd bedrijf. Tegenwoordig Bestaande uit een melkvee en een asperge tak.

Op “De Boerkamp” wonen Hans en Jonanne Nieuwenhuis samen met hun Dochter Carice. Hans heeft Samen met zijn moeder een VOF. Jonanne werkt 3.5 dagen per week in het Deventer Ziekenhuis.

Er worden momenteel 70 koeien gemolken met de melkrobot. De stal is uitgerust met koematrassen een geïsoleerd dak en ventilatoren voor verkoeling bij warm weer. De koeien hebben vanaf half april tot en met september altijd toegang tot de wei. Opvallend is dat de koeien er vaak voor kiezen om ’s nachts naar buiten te gaan en overdag veelal binnen blijven.

Er wordt ongeveer 1.5 hectare asperges geteeld, deze worden vrijwel volledig vanuit huis vermarkt. Er is een winkel bij de Boerderij die in het seizoen geopend is. Met een machine kunnen de asperges voor de consument geschild worden, en er zijn allerlei aanverwante producten te koop zoals ham, eieren, aardappelen, wijn, en saus. Asperges en alles wat u bij asperges nodig bent!

Regelmatig geven we rondleidingen aan groepen, schoolklassen en we geven jaarlijks een open dag om de consument/burger te informeren over ons bedrijf en onze producten. We merken dat mensen dat vaak erg interessant en leerzaam vinden, dat is ook onze motivatie om deel te nemen aan het project Salland Boert en Eet Bewust!

Asperge- en melkveebedrijf De Boerkamp, familie Nieuwenhuis

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    Asperges zijn een echt Sallands streekproduct, juist de lokale afzet is interessant en maakt het leuk, omdat we op die manier rechtstreeks contact hebben met onze klanten.

  • We zijn trots op ons seizoensproduct, dat lokaal, in de regio wordt afgezet. Een gezond product met een lage foodprint!

  • In combinatie met ons melkveebedrijf, vormt de aspergeteelt een duurzame samenwerking; als het oogstseizoen is, en de koeling volop draait, is ook de opbrengst van de zonnepanelen dermate hoog, dat we een groot deel van de energie voor de koeling, zelf produceren.

  • De aankleding van het erf met diverse struiken en bomen, levert een mooi plaatje én is goed voor de biodiversiteit.

  • De aspergeplanten staan vooraan en vallen daardoor direct op bij mensen, die met regelmaat langs ons bedrijf komen.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners