Asperge- en melkveebedrijf De Boerkamp, familie Nieuwenhuis

Over Asperge- en melkveebedrijf De Boerkamp, familie Nieuwenhuis

Lid geworden in januari 2021

Onder de rook van de stad Deventer, aan de rand van het dorp Diepenveen vindt u Melkvee en Aspergeboerderij “De Boerkamp”.
Sinds 1600 wordt er op “De Boerkamp” geboerd, van vroeger uit een gemengd bedrijf. Tegenwoordig Bestaande uit een melkvee en een asperge tak.

Op “De Boerkamp” wonen Hans en Jonanne Nieuwenhuis samen met hun Dochter Carice. Hans heeft Samen met zijn moeder een VOF. Jonanne werkt 3.5 dagen per week in het Deventer Ziekenhuis.

Er worden momenteel 70 koeien gemolken met de melkrobot. De stal is uitgerust met koematrassen een geïsoleerd dak en ventilatoren voor verkoeling bij warm weer. De koeien hebben vanaf half april tot en met september altijd toegang tot de wei. Opvallend is dat de koeien er vaak voor kiezen om ‘s nachts naar buiten te gaan en overdag veelal binnen blijven.

Er wordt ongeveer 1.5 hectare asperges geteeld, deze worden vrijwel volledig vanuit huis vermarkt. Er is een winkel bij de Boerderij die in het seizoen geopend is. Met een machine kunnen de asperges voor de consument geschild worden, en er zijn allerlei aanverwante producten te koop zoals ham, eieren, aardappelen, wijn, en saus. Asperges en alles wat u bij asperges nodig bent!

Regelmatig geven we rondleidingen aan groepen, schoolklassen en we geven jaarlijks een open dag om de consument/burger te informeren over ons bedrijf en onze producten. We merken dat mensen dat vaak erg interessant en leerzaam vinden, dat is ook onze motivatie om deel te nemen aan het project Salland Boert en Eet Bewust!

Bijzonderheden

Melkvee- en Aspergeboerderij “De Boerkamp”
Oranjelaan 19
7431 AA Diepenveen

www.deboerkamp.nl

Facebook De Boerkamp

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur