Welkom op de website van Salland

10 november 2021

Lancering Boerderij BezoekBox bij varkensbedrijf Logtenberg uit Olst

Eerste Boerderij BezoekBox ingezet bij varkensbedrijf Logtenberg uit Olst

Basisschoolkinderen genieten van rondleiding op boerderij

Op woensdag 10 november is, in aanwezigheid van kinderen van basisschool OBS De Vogelaar uit Raalte, de eerste Boerderij BezoekBox uitgereikt aan de familie Logtenberg in Olst. Op hun varkensbedrijf ontvangen zij regelmatig kinderen voor rondleidingen en educatie. De Boerderij BezoekBox is een initiatief van De Heus Voeders en geeft de boer ondersteuning om ieder boerderijbezoek van kinderen tot een succes te maken.

Compleet uitje voor kinderen
“Wij ontvangen graag grote en kleine gasten op ons bedrijf, om te laten zien hoe wij zorgen voor de varkens”, zo laat Annemarie Logtenberg weten. “Een beetje extra hulp daarbij is welkom, daarom zijn wij blij met de Boerderij BezoekBox. Het leuke is, dat deze past bij de belevingswereld van kinderen.” De doos bevat zowel informatiemateriaal als educatieve werkbladen en wat lekkers te eten en te drinken. Alles om een leerzame en leuke dag te beleven op de boerderij. De Boerderij BezoekBox is vormgegeven in de stijl van De Heus Kidzzz (www.deheuskidzz.nl), waarbij de karakters Anna & Daan kinderen meenemen in allerlei thema’s die spelen op de boerderij. De handige en leuke doos is vanaf nu beschikbaar voor veehouders. “Wij kunnen veel over ons bedrijf vertellen, maar de extra materialen van De Heus en het lekkers maken een bezoek van een schoolklas natuurlijk helemaal af.”

Werken aan verbinding via Boert Bewust
De doos wordt aangeboden aan relaties van De Heus Voeders en aan veehouders die deelnemer zijn van Boert Bewust. De Heus Voeders is sinds begin van dit jaar partner van dit initiatief. Kees van Dijk, bestuurslid bij Boert Bewust: “De boeren en tuinders die deelnemen aan Boert Bewust zoeken actief naar mogelijkheden om de verbinding tussen boeren en de samenleving te vergroten. Het ontvangen van kinderen op de boerderij is daar een goede manier voor. Wij zijn blij dat we op dit onderwerp met De Heus samenwerken om de betrokkenheid van consumenten bij het boerenbedrijf te vergroten.”

De Boerderij BezoekBox is op www.deheuskidzz.nl gratis aan te vragen, door veehouders die een relatie hebben met De Heus Voeders of deelnemer zijn van Boert Bewust. Michiel Peters, Manager Corporate Affairs bij De Heus: “Wij begrijpen goed dat het door de coronapandemie en door de vogelgriep op veel plaatsen nu niet mogelijk is om veehouders te bezoeken. We hopen dat dat snel weer zal veranderen. Gelukkig is er in de tussentijd op onze speciale website voor kinderen veel te ontdekken.”

Fotografie: Norbert Waalboer / Copyright: De Heus Voeders

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners