Welkom op de website van Salland

Weekend van het Varken – Familie Rientjes

Kom je ook kijken bij de varkens van boer Stephan?

Familie Rientjes doet mee aan het “Weekend van het Varken” op 9 en 10 september. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen in de zichtstal van de familie. Er is van alles te zien, lezen en leren over Stephans varkens, zijn bedrijfsvoering en de Nederlandse varkenshouderijsector in het algemeen.

Familie Rientjes ontvangt u graag in Zichtstal Pleegste, aan de Hofmeijersweg 18 in Raalte!

 

Lees hieronder alvast meer over Varkensbedrijf familie Rientjes:

“We zijn familie Rientjes en we hebben in Raalte een varkensbedrijf met een akkerbouw tak. Naast zeugen houden we ook vleesvarkens. Alle dieren zijn bij ons geboren en blijven hun hele leven op ons bedrijf. Samen met onze enthousiaste medewerkers zorgen we er elke dag weer voor dat de varkens goed verzorgd worden. We vinden het belangrijk dat de varkens een goed leven hebben, we houden onze varkens daarom in een Welfare concept, hierbij hoeven we de biggetjes niet te castreren. Het houden van varkens is onze passie!

Duurzaam omgaan met onze omgeving vinden we heel belangrijk, we proberen zoveel mogelijk de kringloop gesloten te maken. Hierin werken we ook samen met andere ondernemers uit de omgeving. Zo maken we het voer voor onze dieren zelf, grondstoffen zoals maïs, tarwe en gerst komen uit de omgeving. De andere grondstoffen zijn veelal reststromen uit de levensmiddelen industrie, zoals broodmeel, raapschroot, tarwegries, sojaschroot en zonnepitschroot. De mest van de varkens wordt weer gebruikt om de akkers te bemesten, zodat er goede gewassen op kunnen groeien.

Ook onze eigen energieproductie hoort bij duurzaam produceren, we kunnen 75% van onze eigen energie opwekken doormiddel van zonnepanelen. Verder wordt er warmte teruggewonnen uit de ventilatielucht van de varkens. De uitgaande ventilatielucht wordt door luchtwassers gezuiverd. Hierdoor wordt er weinig ammoniak, stof en geur uitgestoten. We vinden dit belangrijk voor de omgeving.

Kortom, hier wordt smakelijk, gezond en duurzaam varkensvlees geproduceerd!”

 

 

 

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners