Welkom op de website van Salland

Techniekdagen bij Varkensbedrijf Neimeijer Heino

Techniek en technologie zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We gebruiken het voor alles. Wist je dat tegenwoordig op agrarische bedrijven ook heel veel technische snufjes aanwezig zijn? Zo vind je op veel melkveebedrijven robots die koeien kunnen melken, op bedrijven met legkippen vind je enorme geavanceerde sorteersystemen voor de eieren en op bijvoorbeeld een varkensbedrijf een moderne installatie waarmee de varkens gevoerd kunnen worden.

Op 11 en 13 oktober opent het biologische varkensbedrijf Neimeijer van Jeroen en Nieske in Heino, haar deuren voor de Sallandse jeugd van groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs en de eerste en tweede klas van het voortgezetonderwijs in het kader van Techniekdagen Salland. Deze Techniekdagen worden voor de 14e keer georganiseerd en hebben als doel om kinderen alvast een beetje ‘warm te laten draaien’ voor een baan in de techniek.

Kom je ook langs? Dan vertellen we je graag meer over de moderne varkenshouderij, de voersystemen en welke technische hoogstandjes je nog meer op het bedrijf kunt vinden!

Vrijdag 11 oktober: 18.00-21.00 uur
Zondag 13 oktober: 11.00-16.00 uur
Adres: Bosweg 4 in Heino

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners