Welkom op de website van Salland

Salland in de spotlights

Update 4-12-23: aanmelden is vanaf nu mogelijk! Ga naar: www.boerenentuinderspakkenuit.nl en meld u aan.

Op vrijdagavond 15 december organiseren Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland een verlichte tocht, genaamd ‘Salland in de Spotlights’. Dit alles onder het landelijke initiatief ‘Boeren en tuinders pakken uit met kerst’. Na de succesvolle edities van voorgaande jaren met ruim 2000 bezoekers per jaar, zet de werkgroep dit jaar het Heinose platteland in het licht! Uiteraard in samenwerking met boeren, burgers en buitenlui uit het gebied.

De autotocht – die gereden kan worden met eigen vervoer – is ongeveer 30 km lang. Kleine weggetjes en kavelpaden leiden u onder andere langs een levende kerststal en midwinterhoorn-blazers. De afwisselende, sfeervolle route gaat alleen over verharde wegen en geeft u een uniek inkijkje bij verschillende (boeren) bedrijven. U rijdt dwars door koeienstallen heen, langs woningen en boerenerven in kerstsfeer en zelfs langs een kasteel. Volgens bezoekers van voorgaande jaren een prachtige ervaring, voor zowel jong als oud!

Deelnemers kunnen tussen 16:30 en 20:30 uur starten en rijden ongeveer twee uur over de route. Bij het startpunt ontvangt u het routeboekje, die u door het sfeervolle buitengebied leidt. Tijdens de tocht is er voor kinderen een speurspel, waarmee zij kans maken op een mooie prijs. Ook is er gedacht aan een lekker hapje en drankje die onze Sallandse voedselmakers u onderweg aanbieden.

Wilt u deze gezellige kerstactiviteit ook niet missen? Aanmelden kan vanaf 4 december via: www.boerenentuinderspakkenuit.nl. Vol is vol, dus wacht niet te lang. We hopen u van harte te mogen verwelkomen!

Meest gestelde vragen

Aanmelden
Hoe meld ik mijzelf aan voor de route?
Via de website www.boerenentuinderspakkenuit.nl kunt u uzelf aanmelden voor de verlichte boerderijenroute. Als u op de site bent, kunt u kiezen voor regio Salland, en ziet de verlichte boerderijenroute in beeld komen. Klik hierop, en u komt op de pagina waarop u uw gegevens kunt invullen.

Wat zijn de kosten?
Per auto zijn de kosten € 12,50. Het maakt dus niet uit met hoeveel personen u komt; u betaalt per auto. Hier zit een warm drankje bij in, en wat lekkere hapjes onderweg.

Hoe weet ik of het aanmelden goed is gegaan?
U krijgt een bevestigingsmail in uw mailbox. Let op: mocht u de mail niet kunnen vinden in uw postvak, kijk ook de ongewenste mail / spam na!

Ik heb geen bevestigingsmail gekregen, maar ik heb wel betaald. En nu?
Als u geen bevestigingsmail heeft gekregen, en uw spam / ongewenste mail heeft nagekeken, mailt u uw naam en bankrekeningnummer naar sbeeb7@gmail.com. Wij controleren of we het bedrag ontvangen hebben, en sturen u een mail terug ter bevestiging.

Startpunt
Hoe weet ik waar ik moet starten?
Deze informatie staat in uw bevestigingsmail. U ontvangt een bevestigingsmail als uw aanmelding succesvol is verlopen.

Hoe laat moet ik bij het startpunt aanwezig zijn?
De starttijden zijn opgedeeld in tijdsblokken. Bij het aanmelden hebt u gekozen voor een bepaald tijdsblok. Zorg dat u op dit tijdstip aanwezig bent. Hierdoor voorkomen we opstoppingen en hoeft niemand lang te wachten.

Wat moet ik meenemen?
Zorg dat u uw bevestigingsmail kunt laten zien, deze dient als uw startbewijs. U mag de bevestigingsmail laten zien op uw telefoon, of een uitgeprinte versie. Hieraan kunnen wij controleren of er betaald is. Zonder bevestigingsmail kunt u niet starten.

Route
Hoelang duurt de route?
De route is 30 kilometer lang en duurt ongeveer 2 uur.

Waar kan ik de route vinden?
U ontvangt een routeboekje bij het startpunt. Bovendien wordt de route aangegeven met routepijlen. Wij maken de route van tevoren niet openbaar, om zwartrijden te voorkomen.

Ik heb het spel opgelost! Waar kan ik dit doorgeven?
De oplossing mag u mailen naar het volgende e-mailadres: sbeeb7@gmail.com. Noteer uw naam, woonplaats en telefoonnummer ook in de mail, en maak kans op een leuke prijs!

Heeft u andere vragen? Mail gerust met onze coördinator Roxan via sbeeb7@gmail.com

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners