Welkom op de website van Salland

Roalter Boer’n Lunch

Bottermarkt en Salland Boert en Eet Bewust brengen oude traditie weer tot leven

Op zaterdag 15 juli organiseren De Bottermarkt en Salland Boert en Eet Bewust de ‘Roalter Boer’n Lunch’. Tussen 12:00 tot 14:00 kunt u gezellig aanschuiven aan de lange tafels op het plein tussen het Annahuis en de Plaskerk in Raalte. Tijdens de lunch, uiteraard gemaakt door lokale ondernemers, worden diverse ambachten gedemonstreerd.

De aanleiding om deze lunch te organiseren is het 900-jarig bestaan van Raalte. In het thema weekend ‘Van Raelt tot Raalte’ gaan De Bottermarkt en Salland Boert en Eet Bewust een stap terug in de tijd, maar is er ook aandacht voor de agrarische sector in Salland vandaag de dag. Het verleden wordt met het heden verbonden, waarbij Raalte als boeren gemeenschap centraal staat.

De samenwerking tussen de Bottermarkt en Salland Boert en Eet Bewust bleek een goede combinatie. Bij de organisatie van de Bottermarkt leefde het idee om een oude traditie, het samenkomen aan lange tafels en samen eten in het centrum van Raalte, nieuw leven in te blazen. De stichting Salland Boert en Eet Bewust, bestaande uit ruim 75 Sallandse boeren, dragen hier graag hun steentje aan bij door de streekproducten te leveren. “Een mooie kans om als voedselmakers in contact te komen met de consument!”

Om de traditie van het samen eten op het plein nog beter te herleven, vraagt de organisatie om in boeren kleding te komen. Dit mogen een kiel, boeren zakdoek en klompen zijn, maar hoe authentieker, hoe mooier! Mensen die zich aan dit kledingvoorschrift houden, krijgen 50% korting en mogen mee eten voor een klein bedrag van € 5 euro. Komt u niet in boerenkleding, dan kunt u alsnog meegenieten van de Roalter Boer’n Lunch, maar dan voor € 10 euro.

Toegangskaartjes zijn vanaf 1 juni verkrijgbaar bij Schulten Lederwaren (Herenstraat 14, Raalte). Twijfel niet te lang en haal snel uw toegangskaart, want vol = vol! Zonder toegangskaart heeft u geen toegang tot de lunch. 

 

Heeft u vragen over deze activiteit? Mail gerust! -> sbeeb7@gmail.com

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners