Welkom op de website van Salland

Opening stadsboerderij Heerlijkheid Linde

Op 26 mei (Hemelvaartsdag) vieren Salland Boert en Eet Bewust deelnemers Sanne en Christian Klein Koerkamp de opening van hun stadsboerderij Heerlijkheid Linde! U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen tussen 10:00 en 17:00. Het adres is: Slinkmansweg 2 in Schalkhaar. Auto’s kunnen het best via de Slinkmansweg rijden, fietsers bij voorkeur via de Grondhuisweg.

Achtergrond informatie over Heerlijkheid Linde:

“Aan de rand van Deventer, tegen de wijk de Vijfhoek aan, is vanaf Hemelvaart de nieuwe biologische stadsboerderij Heerlijkheid Linde van Sanne & Christian Klein Koerkamp geopend. In samenwerking met Stichting IJssellandschap is na jaren van planmakerij én met input van omwonenden en experts de boerderij werkelijkheid geworden. Sanne & Christian kunnen niet wachten om jullie te ontvangen! Er is van alles te zien en te beleven; Je kunt in de boerderijwinkel zuivel, vlees en andere lokale producten kopen. Ook is het vanuit de winkel een prachtig uitzicht de koeienstal in. Of zit u liever op het terras naast de koeien uw heerlijke ambachtelijke boerenijsje te eten? Kinderen kunnen zich heerlijk vermaken bij de natuurlijke speelplek. Of de kalfjes en geitjes knuffelen in het dierenweitje? Er is voor iedereen plek op Heerlijkheid Linde; recreëren, genieten, beleven, ontspannen of meehelpen.

Heerlijkheid Linde is een nieuw innovatief melkveebedrijf met de eerste stal in Nederland die volgens het “Vrij Leven Stal” principe gebouwd is. Met oog voor dierwelzijn, comfort en extensief gezond bodembeheer. De koeien grazen in de kruidenrijke weilanden om de boerderij heen. Ook is er een poel, zijn er heggen geplant ter bevordering van de biodiversiteit en zijn oude landschapselementen weer in ere hersteld.

Wij heten u van harte welkom op stadsboerderij Heerlijkheid Linde. Tot ziens!”

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners