Welkom op de website van Salland

Open dag Biologisch melkveebedrijf familie Valk in Broekland

Erik en Rianne Valk, hebben in Broekland een biologisch melkveebedrijf met zo’n 90 koeien en 40 stuks jongvee. De koeien worden sinds half januari 2019 gemolken door 2 nieuwe melkrobots.

“We zien ons zelf als voedselproducent van melk en vlees en proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van de elementen die de natuur ons te bieden heeft. Onze melkkoeien lopen vanaf het vroege voorjaar buiten om gras, klaver en andere kruiden te eten. Dit zorgt ook voor een natuurlijke bemesting van de bodem. Ons jongvee graast van het voorjaar tot en met het najaar in het natuurgebied van Staatsbosbeheer in de uiterwaarden van de rivier de IJssel bij Wijhe.

Percelen met gras die niet beweid worden maaien we, om te verwerken tot kuilvoer en hooi voor de wintermaanden als het vee op stal staat. Ook in de stal kunnen de koeien optimaal liggen in een bed van stro en de looppaden worden automatisch schoongehouden door een robot. Onze zonnepanelen zorgen voor de elektriciteit.

De melk van onze koeien gaat naar zuivelcoöperatie FrieslandCampina en wordt daar verwerkt tot allerlei biologische zuivelproducten. Maar u kunt bij ons ook verse rauwe melk kopen.”

Graag laten Erik en Rianne u hun bedrijf zien. Daarom organiseren zij twee open dagen:

Vrijdag 29 maart 10.00-16.00 uur voor sectorgenoten
Zaterdag 30 maart 13.00-17.00 uur voor overige belangstellenden

Locatie: Horstweg 21 in Broekland

Kom je ook? Leuk voor het hele gezin!

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners