Welkom op de website van Salland

– Uitverkocht – Happen en trappen, de boer op!

Onze fietstocht is helemaal uitverkocht! Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

‘Happen en trappen langs onze Sallandse boeren’

Dat is kort samengevat de fietstocht van Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland. Net als voorgaande jaren slaan beide organisaties de handen ineen om als ‘Sallandse boeren’ een verbindende activiteit te organiseren op het platteland. Dit jaar vindt de fietstocht – genaamd ‘Happen en Trappen, de boer op! – plaats op zondag 21 april.

Zoals de titel al verklapt, staat er op iedere boerderij een lekker gerechtje of drankje klaar voor de fietsers. Veelal gemaakt van eigen producten van het betreffende agrarische bedrijf. Denk hierbij aan een lekker frietje van eigen aardappelen, of een verfrissend zuiveldrankje. De stoppunten zijn dit jaar erg uiteenlopend; van melkveehouder tot akkerbouwer, en van loonwerkbedrijf tot wormenkweker!

De fietsroute is 25 kilometer lang. Als deelnemer kunt u bij opgave kiezen voor twee startpunten. Bij beide startpunten is parkeergelegenheid aanwezig en kunt u starten tussen 10:00 en 12:30. Tot uiterlijk 16:00 zijn alle bedrijven te bezoeken. Al deze agrarische ondernemers laten u graag hun bedrijf zien, en vertellen waar zij zich mee bezig houden. Ontdek wat uw Sallandse voedselmakers allemaal te bieden hebben, en geniet van ons mooie buitengebied.

Deelname voor volwassenen (v.a. 12 jaar) kost € 15,00. Kinderen t/m 12 jaar mogen voor € 10,- meefietsen, en kinderen onder 4 jaar mogen gratis mee. Naast het happen en trappen, is er op iedere boerderij iets te beleven en leren. Dit maakt de fietstocht een ontzettend leuk uitje voor zowel jong als oud!

Veel gestelde vragen

Ik kan mijn bevestigingsmail niet vinden.
Kijk eerst of de mail niet in uw ‘spam’ map of ‘ongewenst’ map is terecht gekomen. Ziet u hier ook geen bevestigingsmail staan? Mail naar sbeeb7@gmail.com. Als blijkt dat de betaling voldaan is, krijgt u uw bevestigingsmail handmatig toegestuurd vanaf dit mailadres.

Waar is het startpunt van de fietstocht?
U kunt in het aanmeldformulier kiezen tussen 2 startpunten. Bent u vergeten welk startpunt u gekozen heeft? Dan kunt u dit terugvinden in de bevestigingsmail die u heeft gekregen.

Ik kom met de auto naar het het startpunt. Is hier parkeergelegenheid?
Ja, u kunt bij beide startpunten parkeren. Probeer – indien mogelijk – met de fiets te komen, want de parkeerruimte is beperkt.

Hoe laat moet ik starten?
U heeft een tijdsblok gekozen in het aanmeldformulier. Bent u dit vergeten? In de bevestigingsmail staat voor welk tijdsblok u gekozen heeft.

Hoelang is de fietstocht?
De fietstocht is ongeveer 25 km, maar u bent natuurlijk vrij om stops over te slaan / de route te verkorten.

Waar kan ik de route vinden?
Bij aankomst bij het startpunt, laat u uw bevestigingsmail zien. Dit mag zowel digitaal op uw mobiel, als uitgeprint. Daarna ontvangt u een routeboekje en kunt u starten aan de fietstocht. We verspreiden de route niet op voorhand.

Mag ik mijn hond meenemen?
Nee, honden zijn niet toegestaan. U komt over boeren erven, en honden kunnen ziektes met zich meedragen. We willen geen risico lopen, en vragen daarom of u uw hond thuis wil laten.

Kan ik de route ook met de auto rijden?
Nee, dit is niet mogelijk.

Kan ik de route ook met een duo fiets rijden?
Ja, dat kan!

Voor alle overige vragen; mail gerust! -> sbeeb7@gmail.com

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners