Welkom op de website van Salland

Campina boerderijdagen

Kom je ook?

Maar liefst twee Salland Boert en Eet Bewust deelnemers doen mee aan de Campina boerderijdagen dit jaar! Familie Schoorlemmer uit Heeten en familie Kleverkamp uit Raalte stellen hun boeren bedrijf open voor publiek. Op vrijdag 19 mei (de dag na Hemelvaart) en maandag 29 mei laten melkveehouders door heel Nederland weer zien waar onze zuivel vandaan komt.

Van 10:00 tot 16:00 is iedereen welkom om een kijkje te nemen op het melkveebedrijven van de families en de toegang is gratis!

Adres familie Schoorlemmer:

Weseperweg 41
8111 PJ Heeten

Let op: Deze boerderij doet alleen op 19 mei mee aan de Campina boerderijdagen!

Meer over familie Schoorlemmer:

“Wij zijn Jan Willem, Suzan, Wieke en Koen Schoorlemmer. Wij wonen als derde generatie op deze mooie boerderij. Onze koeien worden gemolken door een melkrobot. Hierdoor is er veel rust in de stal en de koeien kunnen zelf kiezen wanneer ze gemolken worden. In het voorjaar kunnen ze de wei in tot oktober/november. Daarnaast leveren we de melk onder het keurmerk Planetproof. 

We zijn deelnemer van Salland Boert en Eet Bewust. We vinden het namelijk belangrijk om mensen een eerlijk en realistisch beeld te geven van de agrarische sector.”

Adres familie Kleverkamp:

Waalweg 2
8102 SW Raalte

Meer over familie Kleverkamp:

“Wij zijn Ruben Kleverkamp 38 jaar, Hanneke Kleverkamp 39 jaar, Britt Kleverkamp 12 jaar, Wout Kleverkamp 10 jaar, Luuk Kleverkamp 7 jaar, Bertus Kleverkamp 67 jaar, Riet Kleverkamp 67 jaar

Op loopafstand van het dorp Raalte hebben wij een melkveebedrijf en ijsboerderij (Rosahoeve). We melken ongeveer 130 koeien in een 2 x 8 melkstal. Met veel plezier werken wij met onze dieren aan een prachtig product.”

Let op: Deze boerderij doet alleen op 29 mei mee aan de Campina boerderijdagen!

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners