Welkom op de website van Salland

Campina Boerderijdag bij De Rosahoeve in Raalte

Op vrijdag 31 mei opent familie Kleverkamp in Raalte hun melkveebedrijf en ijsboerderij voor publiek! Er is van alles te zien en beleven voor jong en oud. Aan de hand van leuke spelactiviteiten leer je hoe melk van de grazende koeien in de wei, terecht komt in het glas thuis op tafel en natuurlijk hoe het wordt verwerkt tot heerlijk roomijs van De Rosahoeve! Een heerlijk dagje buiten!

De familie Kleverkamp bestaat uit boer Bertus, boerin Riet en Ruben, Hanneke, Britt, Wout en Luuk. Het familiebedrijf is gelegen aan de rand van het dorp Raalte, op deze locatie boert de familie al ruim 50 jaar. In de loopt der jaren is de boerderij boerderij uitgegroeid tot een melkveebedrijf waar  120 koeien gehouden worden. Daarnaast zijn er ook nog pinken en kalveren op de boerderij. De melk die door de koeien van de familie Kleverkamp gemaakt wordt, wordt iedere drie dagen opgehaald door FrieslandCampina. Het leukste aan het werk als veehouder is volgens de familie het werken met dieren en seizoenen, hierdoor heb je veel afwisseling. Als nevenactiviteit wordt er boerenijs gemaakt van de eigen melk, dit wordt vervolgens verkocht bij de familie op de boerderij. Dit jaar doet de familie Kleverkamp voor de zevende keer meer met de Campina Open Boerderijdagen.

Kom je ook? Toegang is gratis.

Voor de boeren is het handig om te weten hoeveel bezoekers ze ongeveer kunnen verwachten. Via www.campina.nl/boerderijdagen kun je laten weten welke boerderij je gaat bezoeken.

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners