Welkom op de website van Salland

Boerenpelgrimstocht

Op 25 mei organiseert onze deelnemer familie Besten een mooie activiteit. Ida Besten neemt je mee op Boerenpelgrimstocht: “We wandelen weer langs boerenwaarden, in het Sallandse landschap tussen de natuurgebieden Boetelerveld en Sallandse Heuvelrug.”

De Boerenpelgrimstocht begint om 9:30 en duurt tot 14:00. Tijdens de tocht ontmoet je diverse mensen en ga je in gesprek met elkaar. Wil jij dit ervaren? Geef je dan op voor 30 april via www.boerenmens.nl.

Wat meer achtergrond informatie over BoerEnMens:

“Het begeleiden van mijn medemens in zijn/haar persoonlijke verhaal geeft mij betekenis. Betrouwbaar aanwezig zijn en afstemmen op wat de ander hier-en-nu nodig heeft is mijn vertrekpunt. Daarbij werk ik vanuit de vier dimensies van het mens-zijn: de lichamelijke, de sociale, de psychische en de spirituele. Je kunt die niet van elkaar scheiden. We willen gezond zijn, we willen ergens bij horen, we willen vrede hebben met onszelf en ook bijdragen aan iets wat onszelf overstijgt. Dit staat los van een godsdienst of levensovertuiging, wel vanuit wetenschappelijke inzichten over ‘bestaanszin’ van mensen.

De boerderijsetting, het wandelen door de weilanden, het ‘stil-staan’ in het landschap brengt je dichterbij je innerlijke natuur. Het focussen is een vriendelijke begeleidingsvorm die ik gebruik om de ‘natuur’ van jouw mens-zijn dichterbij te brengen  en er jouw woorden of beelden aan te geven. In verbinding met het lichaam en de natuur beland je ‘met beide voeten op de grond’. Een begeleidingsvorm die ook goed past bij mijn ‘eigen’ natuur.”

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners