Welkom op de website van Salland

Boerenmarkt Stöppelhaene Raalte

Kom met het hele gezin naar de Boerenmarkt op vrijdag 26 augustus en ervaar hoe leuk het boerenleven is!
Waar vind je op één locatie in bijna één oogopslag de ontwikkeling die het boerenbedrijf in de loop der jaren heeft doorgemaakt? Nou, op de Boerendag van Stöppelhaene natuurlijk! Ouderwetse handelingen en technieken vloeien naadloos samen met de nieuwe wereld.

Het is dus een educatieve, informatieve dag, maar laten we de gezelligheid niet vergeten. Want, het is vooral ook een gezellige markt met allerlei stands die een relatie hebben met het platteland. Het is ook een moment om de (oude) ambachten weer tot leven te brengen zoals manden maken, stro vlechten, klompen maken en dorsen. De functionerende oude dorsmolen trekt in ieder geval ook veel bekijks. Ga eens in gesprek met de mensen bij de ambachten en machines. Je steekt er veel van op.

Een interessante ontmoeting krijg je zeker ook bij de mensen van landbouworganisatie LTO. Ze doen deze dag hun best om voedselproducenten en consumenten meer bij elkaar te laten komen. Het besef dat we elkaar nodig hebben, groeit wel, maar het is altijd goed om nog meer mensen te overtuigen.

Maar wat is een Boerendag zonder levende dieren? Dat zou een gemis zijn, toch? Dus, de organisatie zorgt zeker voor konijnen, kippen, alpaca’s, pony’s, schapen en cavia’s. Ze zijn te bezichtigen en natuurlijk mogen de kinderen ze ook wel even aaien. De volwassenen kunnen zich ondertussen vergapen aan het werk van een kunstenares die dieren schildert.

Het beloofd weer een ouderwets gezellige dag te worden! Salland Boert en Eet Bewust verwelkomt je graag in de gezamenlijke boeren stand op de markt.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners