Welkom op de website van Salland

Boerderijenwandeltocht voor Alpe d’Huzes/KWF in Heino AFGELAST

Helaas hebben we moeten besluiten om de boerderijenwandeltocht niet door te lagen. Door de nieuwe COVID-19 ontwikkelingen en bijbehorende maatregelen, is het onverantwoord om met zo’n grote groep mensen bij elkaar te komen. De veiligheid van de wandelaars en vrijwilligers kan helaas niet gegarandeerd worden. Graag uw begrip!

Op Dierendag wandelen en een kijkje nemen bij varkens en koeien, hoe bijzonder is dat!
Op 4 oktober organiseren Katinka en Angela Schokker met hun team van BIG Challenge/Alpe d’HuZes in samenwerking met Salland Boert en Eet Bewust een Boerderijenwandeltocht. De opbrengst van deze wandeltocht gaat grotendeels naar het goede doel: de Alpe d’HuZes/KWF.
Download hier de flyer

Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 4 of 15 kilometer.
De korte route start bij Melkveehouderij Familie Harink, Molenweg 6 te Heino. Deze route gaat vanaf de Familie Harink door de nieuwbouw van Heino en daarna dwars door de weilanden terug naar het erf van de melkveehouderij van Marcel en Tessa Harink.
De lange route is net als de Alpe d’HueZ een echte uitdaging en ongeveer de afstand van 1 beklimming van deze berg in Frankrijk. De start is bij De Veldhoek, Lemelerveldseweg 37 in Heino, op ca. 100 meter afstand van het biologische varkensbedrijf van Jeroen en Nieske Neimeijer. De route gaat via de openbare weg en bospaden langs beide boerenbedrijven en het markante Landgoed De Vlaminckhorst. Het erf, de schuren, de boerderij en de spieker zijn recent opgeknapt en hebben hun oude glorie terug.

De boerderijen liggen in het buitengebied van Heino en op beide bedrijven valt van alles te beleven en te zien voor zowel kinderen als volwassenen. Parkeren kan bij deze bedrijven, maar kom bij voorkeur op de fiets of lopend.

Praktische informatie:
• Aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk 30 september via het aanmeldformulier (vol=vol)
• Starten tussen 10.00 en 12.00 uur (bij aanmelding starttijd doorgeven)
• De kosten van de wandeltocht zijn € 6,- voor volwassenen en €3,- voor kinderen 4 t/m 12 jaar (ter plaatse contant te voldoen)
• Uiteraard conformeren wij ons aan de corona maatregelen. Houdt dus afstand van elkaar. Bent u verkouden of heeft u andere gezondheidsklachten? Helaas kunt u dan niet deelnemen.
• Voor iedereen is er koffie, thee, een gezonde snack en na afloop een lekkere kop soep bij de Veldhoek.
• Trek goede wandelschoenen aan, de paden kunnen nat zijn.
• Omdat de routes deels buiten de gebaande paden lopen, is de route minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en voor buggy’s/kinderwagens.
• Op de 15 kilometer zijn honden welkom.

Is het voor u niet mogelijk om mee te lopen, maar wilt u Katinka en Angela toch steunen?
Een bedrag doneren kan ook via de persoonlijke actiepagina’s  van Katinka en Angela: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/KatinkaSchokker  en/of https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/AngelaSchokker

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners