Melkveebedrijf Overmars

Over Melkveebedrijf Overmars

Lid geworden in november 2018

Tussen de dorpen Broekland en Raalte bevindt zich melkveebedrijf “De Olde Moat” van de familie Overmars. Onze (circa 120) koeien hebben we gehuisvest in een onlangs nieuw gebouwde stal. De koeien kunnen lekker liggen in een diepstrooisel ligbox. Verder zijn er “massage” borstels aanwezig en kunnen de koeien zich in de melkrobots laten melken wanneer ze zelf willen.
De kalfjes worden geboren in een ruime afkalfruimte waar de koeien op dat moment alle rust en ruimte hebben. Als de kalveren wat ouder zijn mogen ze tussen hun leeftijdsgenootjes in de groepshokken. Onze gedachte is: ben je goed voor je dieren, dan zijn je dieren ook goed voor jou!
Ook proberen we rekening te houden met het milieu, zo is bijvoorbeeld de stalvloer emissie arm uitgevoerd voor een lagere ammoniak uitstoot. De mestrobot zorgt ervoor dat de vloer mooi schoon blijft.
Wij zijn erg enthousiast over Salland Boert en Eet Bewust. Dit omdat wij het als een unieke kans zien om de consument en burger te laten zien dat de Sallandse boeren best heel goed, en verantwoord bezig zijn!

Bijzonderheden

Familie Overmars
Pleegsterdijk 7
8107 AV Broekland

Facebook De Olde Moat

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur